4 Yufkadan Su Böreği Tarifi
4 Yufkadan Su Böreği tarifi: 4 Yufkadan Su Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? 4 Yufkadan Su Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet orta boy
4 Yufkadan Su Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 2 bardak un
- 1 çay bardağı su
- 1 litre sıcak su
- 1 litre soğuk su
- 1 çay kaşığı tuz
- 50 gram peynir
- 3-4 dal maydanoz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
4 Yufkadan Su Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Önce hamur yoğuruyoruz, 4 bezeye ayırıp dinlendiriyoruz. Bir yandan suyu kaynatıyoruz.
- Tek tek omlet tavası büyüklüğünde açıyoruz.
- Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ve sıvı yağ ekliyoruz ki hamurumuz suda erimesin yapışmasın.
- Suyumuzun altını asla kapatmıyoruz hamuru suya atıp 1 dakika kadar haşlıyoruz. Süzgeç ile sıcak sudan alıp soğuk suya bırakıyoruz. Böylece hamur şok oluyor.
- Soğuk sudan çıkarıp tabanına yağ sürdüğümüz omlet tavasına kırışık bir şekilde yerleştiriyoruz her kata peynir ve tereyağı ekliyoruz. Pişiriyoruz.
- Dilerseniz dolapta biraz dinlendirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
4 Yufkadan Su Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Su kesinlikle kaynar olmalı şoklama suyu da kesinlikle soğuk olmalı.
4 Yufkadan Su Böreği tarifi için servis önerisi
Üçgen şekilde keserseniz 8 dilim çıkıyor. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.