Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » 4 Yufkadan Su Böreği Tarifi

4 Yufkadan Su Böreği

4 Yufkadan Su Böreği Tarifi

4 Yufkadan Su Böreği tarifi: 4 Yufkadan Su Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? 4 Yufkadan Su Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

4 Yufkadan Su Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yumurta
  • 2 bardak un
  • 1 çay bardağı su
  • 1 litre sıcak su
  • 1 litre soğuk su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 50 gram peynir
  • 3-4 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

4 Yufkadan Su Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Önce hamur yoğuruyoruz, 4 bezeye ayırıp dinlendiriyoruz. Bir yandan suyu kaynatıyoruz.
  • Tek tek omlet tavası büyüklüğünde açıyoruz.
  • Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ve sıvı yağ ekliyoruz ki hamurumuz suda erimesin yapışmasın.
  • Suyumuzun altını asla kapatmıyoruz hamuru suya atıp 1 dakika kadar haşlıyoruz. Süzgeç ile sıcak sudan alıp soğuk suya bırakıyoruz. Böylece hamur şok oluyor.
  • Soğuk sudan çıkarıp tabanına yağ sürdüğümüz omlet tavasına kırışık bir şekilde yerleştiriyoruz her kata peynir ve tereyağı ekliyoruz. Pişiriyoruz.
  • Dilerseniz dolapta biraz dinlendirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

4 Yufkadan Su Böreği tarifinin püf noktası nedir?

Su kesinlikle kaynar olmalı şoklama suyu da kesinlikle soğuk olmalı.

4 Yufkadan Su Böreği tarifi için servis önerisi

Üçgen şekilde keserseniz 8 dilim çıkıyor. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025