Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » 4 Renkli Cheesecake Tarifi

4 Renkli Cheesecake

4 Renkli Cheesecake Tarifi

4 Renkli Cheesecake tarifi: 4 Renkli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? 4 Renkli Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

4 Renkli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Cheesecake için:

  • 2 paket tam buğdaylı bisküvi
  • 100 gram tereyağı
  • 800 gram labne
  • 200 mililitre krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Limonlu sos için:

  • 1 çay bardağı limon suyu
  • 1/2 çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 paket vanilya

Frambuazlı sos için:

  • 100 gram frambuaz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 paket vanilya

Çikolatalı sos için:

  • 100 mililitre krema
  • 120 gram çikolata

Beyaz çikolataliı sos için:

  • 50 mililitre krema
  • 80 gram beyaz çikolata

4 Renkli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • Alt tabanı için, bisküvileri un gibi yapana kadar rondoda çekiyoruz.
  • Eritmiş olduğumuz 100 gram tereyağını yavaş yavaş ilave edip bir bardakla bastırarak alt tabanı hazırlıyoruz.
  • Kremasi için 4 paket labne peynir 1 bardak şekeri çırpma teliyle çırpıyoruz. 3 yumurtayı sırayla kırıyoruz (bir tanesini yedirip diğerini kırarsanız rengi daha güzel oluyor).
  • 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta ve bir paket vanilya ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Daha sonra 1 paket kremayı ekliyoruz. Kremamız hazır. Kelepçeli kalıbımıza aktarıyoruz.
  • Kalıbın etrafını folyo ile kaplayın. Çünkü cheescake'imizin çatlamaması için tepsinin içine kaynar su aktarıyoruz. 175 derecede yaklaşık 40-45 dakika pişiriyoruz.
  • Limon sos için: bir çay bardağı limon suyu, yarim cay bardağı su, 2 kaşık pudra şekeri, 3 kaşık nişastayı, bir tencerede karıştıralım. Kaynayıp koyulaşan sosumuz hazır.
  • Frambuaz sos için: 1 bardak dondurulmuş frambuaz, 3 yemek kaşığı seker, yarım su bardağı su, 2 kaşık nişasta, yarım paket vanilya. Kaynayıp koyulaşan sosumuz hazır.
  • Çikolata ganaj için: 100 ml krema, 120 gram çikolata gerekli. Benmari usulü erittiğimiz çikolataya krema eklenir bir iki tıkırdadıp ocaktan alınır.
  • Beyaz cikolata ganaj için: 50 mil krema, 80 mil beyaz çikolata gerekli. Benmari usulu erittiğimiz çikolataya krema eklenir. Bir iki tıkırdadıp ocaktan alınır.
  • Dilediğiniz gibi süslenir. Ben iki adet sert bir kartonu keserek kartonların uç kısmını hafif kesip birbirine geçirip cheesecake hafif bastırdım. Sosları döktüm.
  • Kenarları sabit ortası hafif oynak olunca cheescakemiz hazır. Bir gece dinlendikten sonra ertesi gün kartonları çıkardım ve soslar birbirine hiç karışmamıştı.

4 Renkli Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?

Cheescakemizin pişirirken dikkat edelim kenarları, sabit ortası hafif oynak olmalı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025