4 Malzemeli Limonlu Kurabiye Tarifi
4 Malzemeli Limonlu Kurabiye tarifi: 4 Malzemeli Limonlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? 4 Malzemeli Limonlu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
4 Malzemeli Limonlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 120 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2,5 su bardağı un
4 Malzemeli Limonlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Un hariç kurabiye için gerekli tüm malzemeleri bir kaba alın ve karıştırın.
- Ardından üzerine azar azar unu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hamurunuzu güzelce toparlayın. Eğer hamurunuzun toparlanmadığını hissederseniz 2 yemek kaşığı soğuk su ilave edin. Gerekirse un da ekleyin.
- Hazırladığınız hamuru uzun bir silindir şeklinde yuvarlayın ve streç filmle sararak buzluğa kaldırın.
- En az 30 dakika buzlukta dinlendikten sonra üzerindeki streç filmi çıkarın ve bıçak yardımıyla dilediğiniz boyutlarda keserek pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde 8-12 dakika arası pişirin. Pişme süresi fırınınızın performansına göre değişkenlik gösterebilir. Pişince çıkarıp soğumaya bırakın. Tamamen soğuyunca servis edin. Afiyetler olsun!
4 Malzemeli Limonlu Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Kurabiyede kullanacağınız tereyağının mutlaka oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Limonunuzun beyaz kısımlarını rendelenemeyin. Sadece kabuğunu rendelemeye özen gösterin. Kurabiyenizin hamuru istediğiniz gibi toparlanmazsa 2 yemek kaşığı kadar soğuk su ilave ederek toparlayın. Gerekirse un ilave edin. Ele yapışmayan yumuşacık kıvamlı bir hamur elde edin. Bu hamuru çok uzun süre buzlukta saklayabilir, dilediğiniz zaman çıkarıp dilimleyerek pişirebilirsiniz.