Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » 3 Renkli Tatlı Tarifi

3 Renkli Tatlı

3 Renkli Tatlı Tarifi

3 Renkli Tatlı tarifi: 3 Renkli Tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? 3 Renkli Tatlı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

3 Renkli Tatlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Portakal sos için:

  • 2,5 su bardağı portakal suyu
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

Vişne sos için:

  • 2,5 su bardağı vişne suyu
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

Muhallebi için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

3 Renkli Tatlı tarifi nasıl yapılır?

  • Portakal suyunu, toz şekeri ve nişastayı bir tencereye alıp iyice karıştırın. Portakal suyunu sıktıktan sonra mutlaka süzgeçten geçirin, posası karışmasın ve sosumuz pürüzsüz olsun.
  • Kısık ateşte karıştın ve göz göz olunca ocaktan alıp biraz soğumaya bırakın. Kuplarınıza eşit bir şekilde paylaştırın. Buzdolabında dinlendirin.
  • Muhallebili kısım içim süt, şeker ve nişastayı tencereye koyup orta ateşte karıştırın, göz göz olunca altını kapatıp vanilyayı ekleyin. Biraz soğuyunca portakal sosun üzerine eşit bir şekilde dökün.
  • Vişneli sos için vişne suyunu, toz şekeri ve nişastayı bir tencereye alıp iyice karıştırın. Kısık ateşte karıştırın ve göz göz olunca ocaktan alın. Biraz soğumaya bırakın ve kuplarınıza eşit bir şekilde paylaştırın.
  • Buzdolabında iyice dinlendirin. İstediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun.

3 Renkli Tatlı tarifinin püf noktası nedir?

Mutlaka buzdolabına koyun, buzluk kısmına ya da difrize koymayın, hemen sulanır. Kabuk tutmadan diğer sosu dökmeyin, birbirine karışır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025