3 Malzemeli Buzluk Böreği Tarifi
3 Malzemeli Buzluk Böreği tarifi: 3 Malzemeli Buzluk Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? 3 Malzemeli Buzluk Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
32 adet
3 Malzemeli Buzluk Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek İçin:
- 6 adet yufka
- 250 gram eritilmiş tereyağı
- 500 gram yoğurt
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı (arzuya göre)
- 1 yemek kaşığı susam (arzuya göre)
3 Malzemeli Buzluk Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Yufkalardan birisini tezgaha yayın ve üstüne bir fırça yardımı ile eritilmiş tereyağını güzelce sürün.
- Onun üstüne de çırpılmış yoğurttan yine bir fırça ya da kaşık yardımıyla yufkanın her yerine gelecek şekilde sürün ve üstüne diğer yufkayı serin.
- Bu şekilde 3 yufkayı üst üste dizin aralarına yoğurt ve yağ sürerek.
- Bir bıçakla 16 eşit parçaya kesin ve sigara böreği gibi sarın.Kalan 3 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.
- Hazırladığınız börekleri eğer hemen pişirecekseniz, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
- Üstlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 25 dakika pişirdikten sonra servis edin.
- Eğer buzlukta saklayacaksanız, bir kaseye soğuk su doldurun ve her bir böreği suya batırıp fazla suyunu sıktıktan sonra, bir tepsiye dizip, tepsiyle beraber buzluğa atın.
- Buzlukta yaklaşık 3 saat bu şekilde dondurduktan sonra biz buzdolabı poşetine aktarıp, 2 ay kadar buzlukta bu şekilde muhafaza edebilirsiniz. Pişireceğiniz zaman tepsiye dizip, yumurta sarısı ve susamla fırına verebilirsiniz.