3 Katlı Muhallebili Muzlu Pasta Tarifi
3 Katlı Muhallebili Muzlu Pasta tarifi: 3 Katlı Muhallebili Muzlu Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? 3 Katlı Muhallebili Muzlu Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
22 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
3 Katlı Muhallebili Muzlu Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) şeker
- 1 su bardağı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket krem şanti
Alt tabanı için:
- 2 paket bisküvi (ezilmiş)
- 2 adet muz (ezilmiş)
- 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
Çikolatası için:
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2-3 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı toz şeker
3 Katlı Muhallebili Muzlu Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Alt tabanı için malzemeler karıştırılıp bir borcamın altına bastırarak yerleştirilir. Daha sonra 15 dakika buzluğa konulur.
- Muhallebi için malzemeleri (krem şanti hariç) bir tencereye alalım ve koyulaşana kadar kısık ateşte karıştıralım.
- Piştikten sonra soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra krem şanti tozunu ekleyip çırpıcı ile çırpalım.
- Çikolata sosu için: tüm malzemeler tencereye alınır ve koyulaşana kadar karıştırılır. Sonra soğumaya bırakılır.
- Buzluktan çıkardığımız borcamın yani alt tabanın üzerine muhallebiyi yayalım.
- Son olarak, muhallebinin üzerine soğuyan çikolata sosu yayılır.
- Birkaç saat (2-3 saat) buzdolabında dinlendirdikten sonra, afiyetle tüketebilirsiniz! Afiyet olsun.