Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » 3 Katlı Muhallebili Muzlu Pasta Tarifi

3 Katlı Muhallebili Muzlu Pasta

3 Katlı Muhallebili Muzlu Pasta Tarifi

3 Katlı Muhallebili Muzlu Pasta tarifi: 3 Katlı Muhallebili Muzlu Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? 3 Katlı Muhallebili Muzlu Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

3 Katlı Muhallebili Muzlu Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı (bir parmak eksik) şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket krem şanti

Alt tabanı için:

  • 2 paket bisküvi (ezilmiş)
  • 2 adet muz (ezilmiş)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)

Çikolatası için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2-3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

3 Katlı Muhallebili Muzlu Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Alt tabanı için malzemeler karıştırılıp bir borcamın altına bastırarak yerleştirilir. Daha sonra 15 dakika buzluğa konulur.
  • Muhallebi için malzemeleri (krem şanti hariç) bir tencereye alalım ve koyulaşana kadar kısık ateşte karıştıralım.
  • Piştikten sonra soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra krem şanti tozunu ekleyip çırpıcı ile çırpalım.
  • Çikolata sosu için: tüm malzemeler tencereye alınır ve koyulaşana kadar karıştırılır. Sonra soğumaya bırakılır.
  • Buzluktan çıkardığımız borcamın yani alt tabanın üzerine muhallebiyi yayalım.
  • Son olarak, muhallebinin üzerine soğuyan çikolata sosu yayılır.
  • Birkaç saat (2-3 saat) buzdolabında dinlendirdikten sonra, afiyetle tüketebilirsiniz! Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025