10 Dakikada Süt Şerbetli Kıyır Tatlı Tarifi
10 Dakikada Süt Şerbetli Kıyır Tatlı tarifi: 10 Dakikada Süt Şerbetli Kıyır Tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? 10 Dakikada Süt Şerbetli Kıyır Tatlı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
10 Dakikada Süt Şerbetli Kıyır Tatlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 - 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
Şerbeti için:
- 2 su bardağı soğuk süt
- 4 yemek kaşığı toz şeker
10 Dakikada Süt Şerbetli Kıyır Tatlı tarifi nasıl yapılır?
- Un ve irmik hariç harcı için gerekli tam malzemeleri bir kaba alıp çırpma teliyle güzelce karıştırın.
- Ardından üzerine un ve irmik ilave ederek yoğurmaya başlayın.
- Hamurunuz toparlanmaz biraz daha un ilave edebilirsiniz. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamurdan minik toplar yaparak aralıklı bir biçimde dizin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar 15-20 dakika kadar pişirin.
- Soğuk sütün içerisine şekeri koyup şeker eriyene kadar çırpın. Kurabiyelerinizi fırından alın. Kurabiyeler sıcakken bir borcama dizin ve üzerine sütlü şerbeti gezdirin.
- Kurabiyelerinizin arka ve ön yüzlerini çevirerek sütü emmesini sağlayın. Ardından bir tabağa dizip buzdolabında soğumaya bırakın. Üzerlerini Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edin. Afiyetler olsun!
10 Dakikada Süt Şerbetli Kıyır Tatlı tarifinin püf noktası nedir?
Kurabiyeleriniz sıcak, şerbetiniz de soğuk olmalı. Şerbeti hazırlarken şeker içerisinde tamamen eriyene kadar 3-4 dakika çırpmanızı öneririz. İçerisine dilerseniz limon ya da portakal kabuğu ilave edebilirsiniz. Bu tatlıyı dilerseniz klasik şerbetle de yapabilirsiniz.