Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Mandalina Soslu Brüksel Lahanası Tarifi

Zeytinyağlı Mandalina Soslu Brüksel Lahanası

Zeytinyağlı Mandalina Soslu Brüksel Lahanası Tarifi

Zeytinyağlı Mandalina Soslu Brüksel Lahanası tarifi: Zeytinyağlı Mandalina Soslu Brüksel Lahanası için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Mandalina Soslu Brüksel Lahanası nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Mandalina Soslu Brüksel Lahanası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gr. brüksel lahanası
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet limon suyu
  • 1/2 adet mandalina suyu

Zeytinyağlı Mandalina Soslu Brüksel Lahanası tarifi nasıl yapılır?

  • Zeytinyağını derin bir tavaya alıp, yemeklik doğradığım soğanı ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun.
  • Kabuklarını kestiğiniz havucu yarım ay kesip soğanlara ekleyip, biraz kavurun.
  • Baş kısımlarını kestiğiniz ve kalın kabuklarından ayırdığınız lahanaları bol su ile yıkayın, ikiye bölün ve tavaya alın.
  • Üzerini hafif geçecek kadar su ekleyin. (Bir parmak kadar geçsin.)
  • Tuz serpip, kapağını kapatın. Önce bir taşım kaynatıp ocağın altını kısıp, kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirin.
  • Altını kapattığımda limon ve mandalina suyunu ekleyin, demlenmeye bırakın.
  • Oda sıcaklığında soğutarak servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Zeytinyağlı Mandalina Soslu Brüksel Lahanası ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021