Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vişneli Islak Kek Tarifi

Vişneli Islak Kek

Vişneli Islak Kek Tarifi

Vişneli Islak Kek tarifi: Vişneli Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Vişneli Islak Kek nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vişneli Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek İçin:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya özütü ya da toz vanilin (arzuya göre)
  • 15 adet vişne

Sos İçin:

  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao

Vişneli Islak Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle fırını 180 derece fanlı ayarda açalım ve sonra kekimize geçelim. 3 yumurta ve 1 su bardağı şekeri beyazlaşıp köpükleninceye kadar karıştıralım.
  • Sonra 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvı yağı ekleyip biraz daha karıştıralım.
  • Daha sonra katı malzemeleri de ekleyip karıştıralım. İsterseniz bu aşamada içine damla çikolata ekleyebilirsiniz.
  • Tepsiyi yağladıktan sonra karışımı dökelim ve vişneleri una buladıktan sonra (çökmesinler diye) rastgele içine koyalım. Önceden ısıttığımız 180 derece fanlı fırında 30-35 dakika pişirelim.
  • Sosu için malzemeleri karıştıralım. Keki fırından çıkartıp 5-6 dakika sonra sosunu dökebilirsiniz. Afiyet olsun.

Vişneli Islak Kek tarifinin püf noktası nedir?

Fanlı fırında pişirirseniz kekiniz nemli kalır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Vişneli Islak Kek ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021