Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tulumba Tatlısı Tarifi

Tulumba Tatlısı

Tulumba Tatlısı Tarifi

Tulumba Tatlısı tarifi: Tulumba Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Tulumba Tatlısı nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tulumba Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamur malzemeleri:

  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • 50 gram tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Şerbet için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

Tulumba Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • İlk önce şerbeti yapılır soğumaya bırakılır.
  • Şerbeti 25 dakika kaynatalım, yeterli oluyor.
  • Hamuru yaparken su ve tereyağını eritelim.
  • Sonra unu koyup kavuralım.
  • Bir bütün haline gelince ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Soğuyunca irmik, nişasta ekleyip çırpalım.
  • Yumurtaları tek tek ekleyip çırpalım.
  • Hamur başta parça parça olacak, sıkıntı yok, sonradan topluyor.
  • Bir tavaya yağı dökelim.
  • Hamurumuzu sıkma torbasıyla içine sıkalım.
  • Soğuk yağda hamurlar turuncu hale gelene kadar kızartalım.
  • Tukumbaları süzgeç yardımıyla alıp hemen şerbete koyalım.
  • 15 dakika şerbette tutalım. Afiyet olsun.

Tulumba Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Yağ mutlaka soğuk olmalı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Tulumba Tatlısı ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021