Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kaşık Dökmesi Tarifi

Kaşık Dökmesi

Kaşık Dökmesi Tarifi

Kaşık Dökmesi tarifi: Kaşık Dökmesi için gerekli malzemeler nelerdir? Kaşık Dökmesi nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kaşık Dökmesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı beyaz peynir (ufalanmış)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/3 demet dereotu
  • 1/3 demet maydonoz

Kaşık Dökmesi tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtayı bir kaba kırıp sütle karıştıralım. Sıvı yağ hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırmaya devam edelim. Son olarak sıvı yağı da ekleyip spatula yardımı ile karıştıralım.
  • Teflon ya da döküm tavanın altını fırça yardımı ile yağlayıp arkalı önlü pişirelim. Afiyet olsun :)

Kaşık Dökmesi tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz birkaç peynir çeşidini karıştırabilirsiniz daha lezzetli oluyor. Pişirirken de çok az tereyağı ile yağlayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Kaşık Dökmesi ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021