Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuçlu Kek Tarifi

Havuçlu Kek

Havuçlu Kek Tarifi

Havuçlu Kek tarifi: Havuçlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Kek nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuçlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 silme yemek kaşığı tarçın
  • 75 gram margarin veya tuzsuz tereyağı
  • 2 yemek kaşığı su (sos için)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri (sos için)

Havuçlu Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta, margarin ve şekeri bir kaba alıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Ardından süt ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Karışımın içerisine elenmiş un, nişasta, vanilin, kabartma tozu ve tarçını ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Rendelediğimiz havuçları ve cevizi ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Kalıbımıza önce margarin sürelim, daha sonra biraz un döküp her yerine gelmesini sağlayalım.
  • Kekimizi kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirelim. 30 dakika geçtikten sonra çatal kontrolü yapabilirsiniz.
  • Kekimiz fırından çıkıp iyice soğuduktan sonra, sos malzemelerini bir kasede iyice karıştırıp üzerine dökelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Havuçlu Kek ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021