Fırında Çıtır Tavuk Kızartması Tarifi
Fırında Çıtır Tavuk Kızartması tarifi: Fırında Çıtır Tavuk Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Çıtır Tavuk Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Çıtır Tavuk Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram tavuk göğsü
- 2 su bardağı mısır unu
- 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
- 1 şişe soda (maden suyu)
Fırında Çıtır Tavuk Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk etini ince ince şeritle halinde jülyen doğrayın.
- Baharatları bir kapta karıştırın ve daha sonra bu karışıma mısır ununu da ekleyip güzelce karıştırın.
- Bir kaba sodayı, diğer bir kaba da yumurtaları alın. Yumurtaları güzelce çırpın.
- Tavukları önce sodaya batırın, ardından yumurtaya ve son olarak da baharatlı mısır unlu karışıma batırıp, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
- Tüm malzemeyi bu şekilde bitirdikten sonra, önceden ısıtılmış 180 derece fırında sürün 15 dakika sonra fırını açın ve bir maşa yardımıyla diğer taraflarını çevirip bir 15 dakika daha pişirin.
- Fırından alın bir servis tabağına aktarın. Yanında istediğiniz bir dip sosla sıcak sıcak servis edin.