Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çilekli Manolya Tatlısı Tarifi

Çilekli Manolya Tatlısı

Çilekli Manolya Tatlısı Tarifi

Çilekli Manolya Tatlısı tarifi: Çilekli Manolya Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Manolya Tatlısı nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çilekli Manolya Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 adet şekerli vanilin
  • 1 kutu krema
  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • 15 adet çilek

Çilekli Manolya Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak muhallebimizi yaparak başlıyoruz.
  • Süt, un, şeker, nişasta ve yumurta sarısını bir tencereye alıp çırparak topaklanmadan pişiriyoruz.
  • Kıvamı biraz koyulaşınca içine vanilyayı ekleyip çırparak karıştırmaya devam ediyoruz. Göz göz olup muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Muhallebimiz soğurken çilekleri yıkayıp uzun uzun doğruyoruz.
  • Yulaflı bisküvimizi rondadan geçiriyoruz.
  • Soğuyan muhallebimize 1 paket kremayı ekleyip çırparak karıştırıyoruz.
  • Şimdi kuplarımızı hazırlamaya başlayabiliriz. En alta 1 kaşık muhallebi koyup çilekleri etrafına diziyoruz, muhallebinin üzerine 1 kaşık bisküvi ekleyip üzerine bir kaşık muhallebi koyuyoruz.
  • Tekrar bir kaşık bisküvi ekleyip kalan boşluğu muhallebi ile dolduruyoruz.
  • Bütün kuplara aynı işlemi yaptıktan sonra üzerlerini streçle kapatıp en az 3 saat buzdolabında bekletiyoruz.

Çilekli Manolya Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Muhallebi biraz soğuduktan sonra krema eklenmeli.

Çilekli Manolya Tatlısı tarifi için servis önerisi

Aynı gün tüketilmesini öneririz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Çilekli Manolya Tatlısı ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021