Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ballı Badem Tatlısı Tarifi

Ballı Badem Tatlısı

Ballı Badem Tatlısı Tarifi

Ballı Badem Tatlısı tarifi: Ballı Badem Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Ballı Badem Tatlısı nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ballı Badem Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram tereyağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı badem
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı mavi haşhaş tohumu
  • 3 su bardağı şeker (şerbet için)
  • 3 su bardağı su (şerbet için)

Ballı Badem Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Önce şerbeti yaparız. Su ve şekeri ocağa alıp kaynamaya bırakırız. Kaynamaya başladıktan sonra  5 dakika kısık ateşte kaynatıp ocağın altını kapatırız.
  • Hamuru yoğurmak icin haşhaş ve süt hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alırız ve güzel bir hamur yoğururuz .
  • Yuvarlak şekil verip önce süte sonra haşhaşa bularız. 180 derece fırında pişiririz. Fırından çıkınca ilk sıcaklığı geçince şerbeti dökeriz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Ballı Badem Tatlısı ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021